Bezele cu gem de zmeură Râureni

Bezele cu gem de zmeură Râureni

Când ai mâncat ultima dată bezele? Am pregătit pentru tine o reţetă specială, care să-ţi reamintească de momente dragi ale copilăriei: bezele cu gem de zmeură.

Ai nevoie de:

Cum prepari:

Încinge cuptorul la 100oC.

Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei, înainte de a începe.

Într-un castron bate albuşurile şi ¼ din zahăr, până se formează o spumă tare.

Treptat, adaugă şi restul de zahăr.

Într-o tavă pune hârtie de copt şi cu ajutorul unui poş  sau seringă de ornat, formează în tavă bezelele.

Coace la foc mic, timp de o oră şi jumătate, chiar două ore, până se întăresc.

După ce s-au răcit, pune-le pe o farfurie şi adaugă la fiecare deasupra câte o linguriţă de gem de zmeură Râureni şi ornează cu câteva bucăţele de fistic tocat.

Serveşte cu drag!

Încearcă şi tu reţeta şi împărtăşeşte cu noi impresiile tale. Iar dacă vrei să încerci şi alte retete cu produse Râureni, abonează-te la blog!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG