Biscuiţi cu ciocolată şi gem de căpşuni Râureni

Biscuiţi cu ciocolată şi gem de căpşuni Râureni

Te inspirăm astăzi cu un desert simplu şi rapid de preparat: biscuiţi cu ciocolată şi gem de căpşuni.

Ai nevoie de:

  • 30 g pudră de cacao
  • Un albuş de ou
  • 120 g zahăr pudră
  • 15 g amidon alimentar
  • o linguriţă praf de copt
  • un praf de sare
  • ½ linguriţă esenţă de vanilie
  • câteva alune sau nuci prăjite şi tocate mărunt
  • un borcănel de gem de căpşuni Râureni

Cum prepari:

Încinge cuptorul la 170oC.

Într-un castron cerne cacaua, amidonul, praful de copt, sarea, zahărul pudră.

 Adaugă albuşul de ou şi esenţa de vanilie şi amestecă bine, până se omogenizează compoziţia. 

Pune alunele sau nucile şi amestecă din nou.

Pe o suprafaţă tapetată cu făină, modelează aluatul sub formă de salam de biscuiţi.

Taie batonul în felii de 1 cm grosime.

Pune biscuiţii într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu hârtie de copt.

Coace maxim 15 minute, apoi lasă biscuiţii în tavă să se răcească complet.

După ce s-au răcit, pune-i pe o farfurie şi adaugă la fiecare deasupra câte o linguriţă de gem de căpşuni Râureni.

Serveşte cu drag!

Încearcă şi tu reţeta şi împărtăşeşte cu noi impresiile tale. Iar dacă vrei să încerci şi alte retete cu produse Râureni, abonează-te la blog!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG