Brioşe cu ciocolată şi piure de castane Râureni

Brioşe cu ciocolată şi piure de castane Râureni

În mai puţin de două luni ne vom bucura de Crăciun, aşa că am pregătit pentru tine astăzi o reţetă de sărbătoare: brioşe cu ciocolată şi piure de castane. Un desert surprinzător şi tare bun.

Iată ingredientele şi modul de preparare:

Ai nevoie de:

  • 140 g făină cernută
  • 3 ouă
  • 120 g zahăr
  • 140 g unt nesărat, la temperatura camerei
  • 1 linguriţă drojdie uscată
  • 25 g cacao
  • un praf de sare
  • 120 g ciocolată amăruie
  • 100 ml smântână lichidă
  • un borcan cu piure de castane Râureni

Cum prepari:

Încinge cuptorul la 180oC.

Într-un castron amestecă bine untul cu zahărul până se formează o compoziţie cremoasă. Adaugă ouăle pe rând, apoi făina treptat, sarea, drojdia şi cacaua, amestecând până când compoziţia se omogenizează bine.

Într-o tava de copt brioşe sau în forme pentru brioşe, unse cu puţin unt, toarnă aluatul.

Coace timp de 25 - 30 minute. Scoate tava din cuptor şi lasă la răcit brioşele.

Între timp, pregăteşte glazura. Pune la fiert smântâna şi toarn-o imediat peste ciocolata tocată fin. Amestecă după câteva minute.

Adaugă piureul de castane şi amestecă până obţii o cremă omogenă. Acoperă castronul cu folie de plastic şi pune la frigider pentru 10 – 20 minute sau până se întâreşte crema.

Pune crema peste brioşe, ornează cu o felie din fructul preferat şi serveşte cu bucurie, sărbătorind momentul alături cei dragi!

Încearcă şi tu reţeta şi împărtăşeşte cu noi impresiile tale. Iar dacă vrei să încerci şi alte retete cu produse Râureni, abonează-te la blog!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG