Brioşe de ciocolată cu vişine din compot Râureni

Brioşe de ciocolată cu vişine din compot Râureni

Astăzi te inspirăm cu un desert yumi: brioşe de ciocolată cu vişine din compot.

Ai nevoie de:

  • un ou
  • 55 g zahăr
  • 40 g ciocolată amăruie, bucăţele
  • 50 g unt nesărat, la temperatura camerei
  • 60 ml lapte dulce
  • 100 g făină
  • 2 linguri de cacao
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • vişine din compot Râureni

Cum prepari:

Încinge cuptorul la 170oC.

Topeşte ciocolata într-un castron de sticlă, pus într-o craticioară cu apă ce fierbe, pe aragaz. Las-o apoi să se răcească la temperatura camerei.

Într-un castron amestecă bine untul cu zahărul până se formează o compoziţie cremoasă. Adaugă ciocolata, amestecând cu telul.

Adaugă treptat oul, laptele şi sarea. Amestecă până se omogenizează compoziţia.

Adaugă făina cernută în prealabil, cacaoa şi praful de copt.

Pune vişinele din compot într-un prosop de hârtie. După ce s-au scurs, dă-le puţin prin făină şi adaugă-le în compoziţie, amestecând uşor.

Pregăteşte formele pentru brioşe, cu unt şi tapetate cu făină şi pune compoziţia în fiecare.   

Coace timp de 20 – 25 minute.

După ce s-au răcit, pune-le pe o farfurie şi serveşte cu drag!

Încearcă şi tu reţeta şi împărtăşeşte cu noi impresiile tale. Iar dacă vrei să încerci şi alte retete cu produse Râureni, abonează-te la blog!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG