Cornuleţe de post cu dulceaţă de căpşuni Râureni

Cornuleţe de post cu dulceaţă de căpşuni Râureni

O reţetă delicioasă, de care te poţi bucura în perioada postului: cornuleţe cu dulceaţă de căpşuni. Fragede, aromate şi servite calde, cornuleţele cu dulceaţă de căpşuni reprezintă un desert minunat, de împărţit cu cei dragi.

Iată ingredientele şi modul de preparare:

Ai nevoie de:

Cum prepari:

Încinge cuptorul la 180oC.

Într-un castron amestecă drojdia cu sarea şi zahărul vanilat. Adaugă apa minerală şi uleiul. Apoi esenţa de vanilie.

Pune treptat făina, cernută în prealabil. Frământa bine, până obţii un aluat uşor de modelat.

Lasă aluatul să se odihnească o oră. După ce trece ora, amestecă din nou, ca să se încorporeze uleiul care s-a separat de aluat.

Mai lasă o oră la dospit.

Apoi, întinde o primă parte din aluat într-o foaie de 8-10 mm grosime. Taie foaia în triunghiuri. Pune la baza fiecărui triunghi câte o linguriţă de dulceaţă de căpşuni Râureni. Procedează lafel şi cu restul aluatului.

Rulează cornuleţele şi pune-le într-o tavă tapetată cu hărtie de copt.

Lasă la cuptor timp de 35 – 40 minute. După ce s-au rumenit frumos, scoate-le din cuptor, lasă-le puţin să se răcorească, pune-le pe un platou şi pudrează-le cu zahăr.

Serveşte alături de cei dragi!

Încearcă şi tu reţeta şi împărtăşeşte cu noi impresiile tale. Iar dacă vrei să încerci şi alte retete cu produse Râureni, abonează-te la blog!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG