Fursecuri fragede cu vanilie şi dulceaţă de caise Râureni

Fursecuri fragede cu vanilie şi dulceaţă de caise Râureni

Te inspirăm azi cu un desert simplu şi rapid de pregătit, care va fi însă preferat de toţi pofticioşii casei: fursecuri fragede cu vanilie şi dulceaţă de caise Râureni.

Ai nevoie de:

Cum prepari:

Fierbe bine ouăle. Răceşte-le sub jet de apă, apoi curăţă-le de coajă şi separă galbenuşurile de albuşuri.

Într-un castron amestecă făina cu sarea şi seminţele din jumătate din batonul de vanilie.

Într-un alt castron amestecă untul cu zahărul, până obţii o cremă. Adaugă gălbenuşurile trecute prin sită. Apoi făina şi frământă până obţii un aluat omogen.

Pune aluatul la frigider pentru o oră, învelit în folie de plastic unsă în prealabil cu ulei.

Încinge cuptorul la 170 grade C.

Pe o suprafaţă pudrată cu făină, întinde aluatul în grosime de 4-5 mm. Cu ajutorul unei forme rotunde, taie foaia de aluat.

Pune într-o tavă hârtie de copt şi aşează fursecurile, având grijă să laşi o distanţă între ele.

Ţine la cuptor fursecurile timp de 18-20 minute, până se rumenesc uşor.

După ce se răcesc, serveşte-le cu dulceaţa preferată Râureni.

Încearcă şi tu reţeta şi împărtăşeşte cu noi impresiile tale. Iar dacă vrei să încerci şi alte retete cu produse Râureni, abonează-te la blog!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG