Mini tarte cu dulceaţă de vişine Râureni

Mini tarte cu dulceaţă de vişine Râureni

Un desert răcoritor, potrivit pentru o zi de vară: mini tarte cu dulceaţă de vişine.

Ai nevoie de:

Cum prepari:

Încinge cuptorul la 180oC.

Amestecă bine într-un castron făina cernută în prealabil, zahărul pudră, zahărul vanilat, untul la temperatura camerei şi praful de sare, până obţii un aluat uşor grunjos.

Adaugă oul în compoziţie şi frământă bine. Întinde aluatul în grosime de 2 cm, înfăşoară-l în folie alimentară şi pune-l la frigider pentru cel puţin 2 ore.

După cele 2 ore, pe o suprafaţă pudrată cu făină, întinde aluatul pănă obţii o foaie de jumătate de cm. Cu ajutorul unui pahar potrivit, taie aluatul în bucăţi rotunde.

Pregăteşte o tavă de brioşe, unge cu puţin unt fiecare formă şi pune bucăţile de aluat. Înţeapă cu furculiţa fiecare tartă.

Pune tava la cuptor pentru 30 – 35 minute, până când mini tartele devin uşor aurii.

După ce s-a copt, lasă să se răcească, apoi scoate mini tartele din forme şi adaugă la fiecare una-două linguriţe de dulceaţă de vişine Râureni.

Serveşte mini tartele cu drag! 

Încearcă şi tu reţeta şi împărtăşeşte cu noi impresiile tale. Iar dacă vrei să încerci şi alte retete cu produse Râureni, abonează-te la blog!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG