Mini torturi cu ciocolată şi cireşe din compot Râureni

Mini torturi cu ciocolată şi cireşe din compot Râureni

Astăzi te inspirăm cu o prăjitură specială, pe care o poţi pregăti de Paşte: mini torturi cu ciocolată şi cireşe din compot Râureni.

Ai nevoie de:

Pentru blat

  • 120 g făină
  • 90 g zahăr
  • 2 ouă
  • 170 ml smântână lichidă
  • 170 g ouă din ciocolată amăruie (sau ciocolată amăruie)
  • 1 linguriţă praf de copt
  • un praf de sare
  • cireşe din compot Râureni

Pentru cremă şi ornat

  • 300 ml smântână lichidă
  • 160 g ciocolată alba
  • Cireşe din compot Râureni

Cum prepari:

Mai întâi pregăteşte crema: mărunţeşte bine ciocolata albă şi pune-o într-un castron. Fierbe 150 ml din smântâna lichidă şi toarn-o peste ciocolată. Lasă să se topească, apoi amestecă uşor. Pune şi restul de smântână, apoi acoperă castronul cu folie de aluminiu şi pune crema la frigider.

Încălzeşte cuptorul la 180oC.

Fierbe smântâna lichidă şi pune-o peste ciocolata amăruie, mărunţită în prealabil.

Într-un alt castron amestecă bine făina cu praful de copt, sarea, zahărul şi ouăle. Adaugă compoziţia de ciocolată amăruie şi amestecă până obţii un aluat omogen.

Împarte în două aluatul şi pune jumătate în forme de brioşe, adaugă la fiecare câte o cireaşă din compot Râureni, apoi deasupra pune restul de aluat.

Pune la cuptor mini torturile pentru 15 minute. După ce s-au copt, lasă-le să se răcească. Apoi scoate-le din forme şi când s-au răcit de tot, scoate crema din frigider, mixeaz-o bine şi ornează mini torturile. Pentru un aspect de sărbătoare, pune câte o cireaşă din compot, pe fiecare mini tort.

Se serveşte cu drag :)

Încearcă şi tu reţeta şi împărtăşeşte cu noi impresiile tale. Iar dacă vrei să încerci şi alte retete cu produse Râureni, abonează-te la blog!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG