Mousse de ciocolată cu lapte, dulceaţă de zmeură şi fructe

Mousse de ciocolată cu lapte, dulceaţă de zmeură şi fructe

Te inspirăm azi cu un desert special de vară, ce te răsfaţă şi te răcoreşte în acelaşi timp: mousse de ciocolată cu lapte, dulceaţă de zmeură şi fructe.

Ai nevoie de:

  • 260 g ciocolată cu lapte
  • 2 gălbenuşuri de ou
  • 250 ml lapte dulce
  • 200 ml smântână dulce pentru gătit
  • 1 plic gelatină granule
  • un borcănel de dulceaţă de zmeură Râureni

Cum prepari:

Pune într-o cană cu apă rece gelatina şi las-o să se înmoaie, cam 10 minute.

Amestecă gălbenuşurile cu laptele, într-o oală, la foc mic. Ia oala de pe foc, scoate gelatina din apă şi pune-o peste compoziţia cu gălbenuşuri. Amestecă până se dizolvă gelatina.

Într-un bol pune ciocolata mărunţită, peste care toarnă compoziţia preparată şi amestecă bine până se formează o cremă fină.

Lasă să se răcească.

Bate smântâna până obţii o frişcă tare, pe care încorporeaz-o în compoziţia de mousse.

Pune în pahare crema şi las-o la frigider 3 ore.

Serveşte mousse-ul de ciocolată cu dulceaţă de zmeură şi fructe precum zmeură şi fragi.

Încearcă şi tu reţeta şi împărtăşeşte cu noi impresiile tale. Iar dacă vrei să încerci şi alte retete cu produse Râureni, abonează-te la blog!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG