Prăjitură cu dulceaţă de cireşe

Prăjitură cu dulceaţă de cireşe

Un desert simplu de preparat, crocant şi delicios, care îţi va satisface pofta de ceva bun, în orice moment al zilei: prăjitură cu dulceaţă de cireşe.

Ai nevoie de:

  • 200 g făină
  • 170 g biscuiţi sfărâmaţi (digestivi sau pesmet de biscuiţi)
  • 150 g unt
  • 60 g zahăr pudră
  • ½ linguriţă bicarbonat de sodiu
  • zeamă de lămâie
  • un praf de sare
  • un borcănel de dulceaţă de cireşe Râureni

Cum prepari:

Încinge cuptorul la 170oC.

Amestecă bine într-un castron făina cernută în prealabil, zahărul pudră, untul, biscuiţii şi bicarbonatul, până obţii o compoziţie omogenă.

Pregăteşte o tavă de dimensiuni mai mici, unge cu unt şi pune hârtie de copt.   

Întinde în tavă jumătate din compoziţia de biscuiţi, presând uşor cu o spatulă sau o lingură.

Adaugă dulceaţa de cireşe Râureni. Deasupra pune restul compoziţiei, acoperind dulceaţa.

Coace prăjitura 30 – 35 minute, până devine aurie crusta de deasupra.

După ce s-a copt, lasă să se răcească înainte de a scoate prăjitura din tavă.

Serveşte prăjitura ca atare sau dacă ai pregătit-o pentru un eveniment special, pune alături de felia de prăjitură şi o lingură de frişcă sau îngheţată de vanilie.

Încearcă şi tu reţeta şi împărtăşeşte cu noi impresiile tale. Iar dacă vrei să încerci şi alte retete cu produse Râureni, abonează-te la blog!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG