Rețetă de Biscuiței cu ciocolată și magiun de prune de la Râureni

Rețetă de Biscuiței cu ciocolată și magiun de prune de la Râureni

Momente de bucurie pură cu ai tăi. Un sfârșit de săptămână. Câteva prăjiturele făcute în casă, proaspăt scoase din cuptor. Povesti de peste zi, care vă strâng în jurul mesei. Iar pentru că astăzi e ziua în care te inspirăm în bucătărie, hai să preparăm împreună Biscuiței cu ciocolată și magiun de prune de la Râureni.

Ai nevoie de:

  • 100 gr unt nesărat
  • 100 gr zahăr
  • 2 ouă sare
  • 500 gr făină
  • 1 ciocolată amăruie,
  • cubulețe nuci mărunțite
  • 1 borcănel cu Magiun de prune de la Râureni

Cum prepari:

Încălzește cuptorul.

În bolul de la mixer amestecă untul cu zahărul. Adaugă ouăle și sarea și amestecă din nou până obții un conținut omogen, cremos. Cu mixerul pe viteza cea mai mică adaugă făina puțin câte puțin. Amestecă până când aluatul devine pufos, neted, fără cocoloașe.

Într-un castron rezistent la căldură, pune cubulețele de ciocolată. Ține castronul peste un vas cu apa clocotită și amestecă bine, până se topește ciocolata.

Adaugă ciocolata topită peste aluat și amestecă până se încorporează.

Formează bucățele mai mici din aluat. Trece-le prin nucă pisată și apoi dă-le formă de biscuiței.

Pune biscuițeii la cuptor și lasă-i pentru 15-20 de minute. Apoi scoate tava și las-o la răcit. Formează în mijlocul lor o adâncitură. Pune tava la cuptor pentru încă 15 minute.

Când biscuițeii încep să se rumenească, oprește focul.

Adaugă 1 linguriță cu Magiun de prune de la Râureni în mijlocul biscuitelui. Lasă-i să se răcească și apoi servește-i alături de o cană cu lapte cald, ceai sau cafea.

Magiunul de prune poate fi înlocuit cu orice alt borcănel de gem sau cu dulceața preferată. Oricare ar fi alegerea ta, te vei îndrăgosti de îndată de frăgezimea biscuițeilor, savoarea ciocolatei și gustul autentic de fruct.

Spor la prăjiturit! Și nu uita să împărtășești cu noi impresiile tale.

Iar dacă vrei să citești noutăți despre produsele noastre, abonează-te la blog.

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG