Rețetă de prăjitură cu fructe din compot: negrese cu cireșe

Rețetă de prăjitură cu fructe din compot: negrese cu cireșe

Din cele mai jucăuşe cireşe de mai, potrivite ca mărime, scăldate în apa limpede de izvor. Așa e compotul de cireșe de la Râureni. Fructe culese cu grijă, bob cu bob, pentru un gust rupt din natură. Iar pentru că sunt tare bune de folosit în prăjituri, astăzi te inspirăm în bucătărie cu o rețetă de prăjitură cu fructe din compot: negrese cu cireșe.  

Ce ai nevoie:

  • 1 borcan compot cu cireșe
  • 200 g de făină
  • o linguriță cu sare
  • 1 ciocolată amăruie
  • 50 g unt
  • 100 g zahăr
  • 2 ouă mari
  • esență de vanilie

Cum prepari:

Încălzește cuptorul.

Unge cu unt tava pentru copt.

Scoate cireșele din borcan și lasă-le într-un castron cu un pic de făină.

Topește ciocolata și untul într-o cratiță, la foc mic. Amestecă bine, până când ciocolata s-a topit și s-a amestecat bine cu untul.

Separat, într-un castron de dimensiuni potrivite pune zahărul cu ouăle și vanilia. Amestecă bine-bine și apoi adaugă ciocolata și untul.

Apoi, puțin câte puțin, toarnă făina și amestecă din nou, până ce obții un conținut omogen. Adaugă cireșele din compot și apoi toarnă conținutul în tava pentru copt. Cu o lingură de lemn întinde-l până ajunge la același nivel, uniform.

Pune tava la cuptor și lasă prăjitura pentru 30 – 35 de minute la copt. Când a prins o culoare frumoasă și e bine pătrunsă, oprește cuptorul, scoate tava și taie negresa în bucățele egale. Pentru un gust intens de fruct o poți servi cu cireșe proaspete.

Poftă bună!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG