Rețetă plăcintă cu gutui, perfectă pentru serile de toamnă târzie

Rețetă plăcintă cu gutui, perfectă pentru serile de toamnă târzie

Astăzi te inspirăm în bucătărie cu o rețetă plăcintă cu gutui, pe care o preparăm repede, din doar câteva ingrediente. Gustul bun al fructelor îl regăsești în dulceața noastră de gutui. Iar pentru că ideile noastre te provoacă de fiecare dată, hai să pregătim plăcintă cu dulceață din abundență.

Ai nevoie de:

50 g sirop de arțar
1 borcănel cu dulceață de gutui de la Râureni
esență de vanilie
100 g făină
2 pliculețe zahăr vanilat
1 pliculeț cu praf de copt
un vârf de cuțit cu sare
100 g unt nesărat
9-10 alune de pădure mărunțite
50 g smântână

Cum prepari:

Încălzește cuptorul. Într-un castron de dimensiuni normale pune făina, zahărul, praful de copt și sarea, apoi adaugă untul. Amestecă bine, până obții un conținut omogen, fără cocoloașe, neted, iar apoi fă un culcuș la mijloc în care torni smântâna. Adaugă la final siropul de arțar și esența de vanilie. Mută aluatul în tava pentru copt și, după ce îl întinzi uniform pe toată suprafața, adaugă dulceața de gutui. Pune din belșug, pentru a te bucura de aroma înmiresmată, inconfundabilă a gutuilor de toamnă. Deasupra presară cu degetele alunele de pădure mărunțite. Gata, avem plăcinta pregătită pentru a intra la cuptor. O lăsăm aproximativ 50 de minute, până prinde o culoare frumoasă, arămie. De îndată ce e gata, las-o să se răcească și servește-o cu un pahar de limonadă. Yum!

Nu uita să împărtășești cu noi impresiile tale! Iar pentru și mai multă inspirație, abonează-te la blog.

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG