Ruladă de ciocolată cu frişcă şi dulceaţă de afine

Ruladă de ciocolată cu frişcă şi dulceaţă de afine

Un desert special, pentru momentele în care vrei să pregăteşti ceva bun pentru cei dragi: ruladă de ciocolată cu frişcă şi dulceaţă de afine.

Ai nevoie de:

  • 90 g făină
  • 100 g amidon
  • 5 ouă
  • 4 linguri cacao
  • 120 g zahăr pudră
  • ¼ praf de copt
  • un praf de sare
  • 400 ml frişcă lichidă
  • un borcănel de dulceaţă de afine Râureni

Cum prepari:

Încinge cuptorul la 200oC.

Într-un castron amestecă bine cu mixerul gălbenuşurile, adaugă cele 4 linguri de cacao şi jumătate din cantitatea de zahăr pudră.

Separat, bate albuşurile cu restul de zahăr pudră, praful de copt, făina, sarea şi amidonul. Adaugă crema de gălbenuşuri şi amestecă uşor.

Pune compoziţia într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt.

Coace maxim 15 minute, apoi răstoarnă aluatul pe un prosop sau hârtie pe care ai presărat cacao. Rulează şi lasă să se răcească.

După ce s-a răcit, desfă uşor rulada şi adaugă frişca (în care poţi pune, optional, o lingură de cacao) şi dulceaţa de afine Râureni. Întinde bine şi rulează din nou.

Păstrează la rece o oră, două, după care serveşti cu drag alături de cei dragi!

Încearcă şi tu reţeta şi împărtăşeşte cu noi impresiile tale. Iar dacă vrei să încerci şi alte retete cu produse Râureni, abonează-te la blog!

Postat in Alimentație și sănătate

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG