Supă cremă de post cu ciuperci în saramură Râureni

Supă cremă de post cu ciuperci în saramură Râureni

Te inspirăm azi cu o reţetă simplă de post, săţioasă şi gustoasă: supă cremă cu ciuperci din saramură.

Ai nevoie de:

Cum prepari:

Taie mărunt ceapa iar cartofii, morcovii şi ţelina, cubuleţe.

Într-o cratiţă căleşte ceapa tocată, în puţin ulei, adaugă şi celelalte legume.

Adaugă apă – 500 ml sau 1 litru, în funcţie de cât de densă vrei să fie supa. Lasă la fiert totul pentru 15 – 20 minute.

Pune ciupercile din saramură şi mai lasă pe foc până acestea sunt fierte.

Ia de pe foc cratiţa, lasă să se răcorească supa şi apoi mixează bine.

Pune supa înapoi pe foc, cât să dea în 2-3 clocote, apoi condimentează cu sare şi piper şi pătrunjel verde tocat.

Serveşte cu crutoane sau pâine prăjită.

Poftă bună!

Încearcă şi tu reţeta şi împărtăşeşte cu noi impresiile tale. Iar dacă vrei să încerci şi alte retete cu produse Râureni, abonează-te la blog!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG