Tartă cu gem de zmeură Râureni şi migdale

Tartă cu gem de zmeură Râureni şi migdale

Pentru că mâine este o zi de sărbătoare, avem pentru tine o idee de desert special, pe care să-l pregăteşti cu drag pentru sărbătoriţii din familie: tartă cu gem de zmeură şi migdale. Bucură-te de o combinaţie delicioasă de arome, zmeură parfumată şi migdale crocante.

Iată ingredientele şi modul de preparare:

Ai nevoie de:

  • 180 g făină cernută
  • 115 g unt, la temperatura camerei
  • 130 g zahăr pudră
  • 2 gălbenuşuri
  • un praf de sare
  • 130 g unt topit
  • 130 g zahăr pudră
  • 135 g migdale măcinate
  • 2 ouă
  • Esenţă de migdale
  • câteva linguri cu gem de zmeură Râureni
  • Fulgi migdale, zahăr pudră, zeamă de lamâie - pentru ornat

Cum prepari:

Încinge cuptorul la 180oC.

Într-un castron frământă bine făina, untul şi sarea. 

Amestecă gălbenuşurile şi pune-le peste aluat, în castron. Adaugă apă până când obţii un aluat moale, uşor de întins.

Pe o suprafaţă presarată cu făină, întinde aluatul într-o foaie cu grosimea de 6-8 mm. Pune deasupra un strat subţire de gem de zmeură Râureni.

Într-un alt castron bate ouăle. Adaugă untul topit, migdalele măcinate, zahărul şi câteva picături de esenţa de migdale. Pune compoziţia peste stratul de gem.

Lasă la cuptor timp de 30 – 40 minute. Scoate tarta din cuptor şi las-o să se racească complet înainte de a o scoate din tavă.

Amestecă zahăr pudră cu 3-4 linguri de lamâie şi pune peste tartă, apoi presară fulgii de migdale. Pune la frigider tarta pentru 20 – 25 minute.

Serveşte cu drag!

Încearcă şi tu reţeta şi împărtăşeşte cu noi impresiile tale. Iar dacă vrei să încerci şi alte retete cu produse Râureni, abonează-te la blog!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG