Tartă trandafir cu mere și gem de căpșuni

Tartă trandafir cu mere și gem de căpșuni

Dacă vrei să te răsfeți sau ai invitați mai sofisticați, alege o rețetă extrem de rapid de preparat, dar cu efect garantat: tartă trandafir cu mere și gem de căpșuni Râureni.

Ai nevoie de:

Mere

Foaie de aluat (foietaj)

Gem de căpșuni Râureni

Lămâie

Cum prepari:

Taie merele în jumătate, apoi în feliuțe subțiri. Pune-le într-un vas cu apă și stoarce peste ele o jumătate de lămaie. Pune-le la fiert sau la cuptorul cu microunde 3-4 minute, până ce merele se înmoaie puțin.

Taie foietajul în fâșii dreptunghiulare și unge fiecare fâșie cu gem de căpșuni Râureni pe jumătate din lățime. Pe partea cu gemul așează feliuțele de măr suprapuse. Îndoaie aluatul pe jumătate, peste feliuțele de măr apoi rulează-l până obții un trandafiraș.

Trandafirii astfel formați pune-i într-o tavă pentru brioșe sau o tavă normală și lasă-i la cuptor timp de cca 30 min, până vezi că s-au rumenit.

Poftă bună!

Încearcă şi tu reţeta şi împărtăşeşte cu noi impresiile tale. Iar dacă vrei să încerci şi alte retete cu produse Râureni, abonează-te la blog!


 

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG