Tort cu ciocolata şi gem de caise Râureni

Tort cu ciocolata şi gem de caise Râureni

Dacă ai un sărbătorit în familie, fă-i o surpriză şi pregăteşte-i acest tort minunat, cu ciocolată şi gem de caise Râureni.

Ai nevoie de:

Pentru blat

  • 45 g făină
  • 130 g zahăr
  • 5 ouă
  • 25 g unt nesărat
  • 85 g ciocolată amăruie
  • ½ linguriţă esenţă vanilie
  • 13 g amidon alimentar
  • 25 g cacao pudră
  • 120 g migdale opărite şi decojite
  • un praf de sare

Pentru umplutură

Pentru ganache (glazură)

  • 180 g ciocolată amăruie
  • 170 ml smântână dulce

Cum prepari:

Încinge cuptorul la 180oC.

Mărunţeşte migdalele cu ajutorul robotului de bucătărie. Amestecă-le apoi cu făina cernută în prealabil, cacaua, amidonul şi sarea.

Amestecă bine cele 5 gălbenuşuri, cu 55 g zahăr şi cu esenţa de vanilie.

Separat, bate spumă 4 albuşuri cu zahărul rămas.

Topeşte ciocolata amăruie, în bain-marie. La fel şi untul.

În compoziţia cu gălbenuşurile, adaugă 1/3 din albuşurile bătute spumă, apoi ciocolata şi untul topite.

Adaugă compoziţia cu migdale, amestecă bine.

Încorporează uşor restul de spumă de albuşuri.

Toarnă compoziţia obţinută într-o tavă de pâine, unsă în prealabil cu unt şi tapetată cu făină.

Pune la cuptor tava pentru 40 minute.

După ce scoţi blatul din cuptor, lasă-l să se răcească. Apoi scoate-l din tavă şi taie-l în 3 foi pe orizontală.

Pregăteşte crema: amestecă gemul de caise Râureni cu lichiorul de portocale şi pune o parte pe prima foaie de blat. Pune deasupra a doua foaie de blat, pe care adaugă de asemenea gem de caise. Acoperă cu ultima foaie de blat.

Pregăteşte glazura: mărunţeşte ciocolata. Fierbe smântâna şi toarn-o peste ciocolată. Amestecă bine până obţii o cremă catifelată, cu care îmbracă uniform tortul.

Se serveşte cu drag <3 

Încearcă şi tu reţeta şi împărtăşeşte cu noi impresiile tale. Iar dacă vrei să încerci şi alte retete cu produse Râureni, abonează-te la blog!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG