Prăjitură cu bezea și gem de caise Râureni

Prăjitură cu bezea și gem de caise Râureni

Pentru această prăjitură simplă și delicioasă ai nevoie de:

 

  • 250 g de făină

  • 200 g unt

  • 3 ouă cu gălbenușul și albușul separate

  • 50 g zahăr

  • 100 g zahăr pudră

  • 1 pliculeț de praf de copt stins în zeamă de lămâie

  • Esență de vanilie

  • Zeama de la o jumătate de lămâie

  • 1 borcan de gem de caise de la Râureni

 

Instrucțiuni:

Pentru prepararea blatului se amestecă energic făina, untul, 50 g de zahăr, cele 3 gălbenușuri, praful de copt și o linguriță de esență de vanilie.

Se încălzește cuptorul în prealabil.

Între timp, întinde o foaie de hârtie de copt în tavă și întinde aluatul. Coace-l la temperatură moderată până este aproape rumenit. Cu 10 minute înainte să fie gata, scoate aluatul și pune deasupra 2-3 mm de gem de caise de la Râureni.

Bagă tava înapoi la cuptor înca 2 minute.

Pentru bezea, mixează cele 3 albușuri de ou cu 150 de g de zahăr pudră și zeama de lămâie. Spuma obținută se toarnă peste prăjitură și se mai rumenește la cuptor 1-2 minute, până bezeaua se rumenește puțin.

Opțional, la final poți decora prăjitura cu ciocolată neagră rasă. Prăjitura se taie cât este caldă, cu un cuțit puțin înmuiat în apă rece.

 

Se servește cu poftă și drag de bunătăți, alături de familie și prieteni! :)

Poftă bună!

 

Încearcă şi tu reţeta şi împărtăşeşte cu noi impresiile tale. Iar dacă vrei să încerci şi alte retete cu produse Râureni, abonează-te la blog!

 

Posted in Rețete cu suflet Toate articolele

Latest blog articles