Tort de mere caramelizate și magiun de prune cu nucă Râureni

Tort de mere caramelizate și magiun de prune cu nucă Râureni

Pentru că suntem în miez de iarnă, îți propunem un desert călduros al copilăriei, care îți va umple casa de parfum de mere coapte și scorțișoară.

Iată cum îl poți prepara:

 

Ai nevoie de:

  • 8 mere

  • 200g de făină

  • 250g zahăr

  • 4 ouă

  • 1 liguriță de esență de vanilie

  • 1 lingură de unt

  • 1 praf de copt

  • Zeamă de lămâie

  • Scorțișoară

  • Un borcan de Magiun de prune cu nucă de la Râureni

  • Frișcă pentru decorat

 

Într-un vas în care vrei să coci tortul, întinde puțin unt și presară 50g de zahăr.

Curăță merele de coajă și scoate-le cotorul. Apoi, folosind o linguriță umple interiorul merelor cu magiun de prune cu nucă Râureni și așează-le în vas.

Toarnă puțină zeamă de lămâie peste mere și presară-le generos cu scorțișoară și zahăr.

Preîncălzește cuptorul 10 minute.

 

Blatul:

Pune 200 de grame de zahăr, împreună cu cele 4 ouă într-un vas înalt și mixează-le până obții o compoziție omogenă.

Adaugă treptat făina în compoziție, amestecând cu o lingura. Astfel blatul va fi aerisit și pufos.

Pune esența de vanilie împreună cu praful de copt în aluat și amestecă bine.

Apoi, toarnă blatul peste mere și bagă-le la cuptor, timp de 40-45 de minute la 170 de grade.

Odată copt, tortul se răstoarnă pe un platou și se însiropează cu un sirop de apă și zahăr, după gust.

Se lasă la răcit și la final se decorează cu puțină frișcă.

Se servește cu poftă alături de prieteni dragi!

 

Poftă bună!

Încearcă şi tu reţeta şi împărtăşeşte cu noi impresiile tale. Iar dacă vrei să încerci şi alte retete cu produse Râureni, abonează-te la blog!

 

Posted in Rețete cu suflet Toate articolele

Latest blog articles