Acadele de înghețată cu dulceață de zmeură Râureni

Acadele de înghețată cu dulceață de zmeură Râureni

Ingrediente:

Pentru înghețată

2 cești cremă de cocos

1/2 ceașcă de sirop de arțar

Esență de vanilie

Un vârf de sare

 

Pentru umplutura de zmeură și chia

¾ ceașcă gem de zmeură Râureni

2 lingurițe de semințe de chia

1 lingură de sirop de arțar

 

Pentru glazura de ciocolată

¾ ceașcă de unt de cacao

¼ - ½ ceașcă cacao pudră (în funcție de gust)

5 lingurițe de nectar de cocos

⅓ ceașcă cremă de cocos

3 cești de nucă de cocos mărunțită

 

Pentru înghețată, adăugă 1 ceașcă de cremă de cocos și siropul de arțar într-o cratiță mică și fierbe la foc mare timp de 5 minute, apoi la foc mic aproximativ 20 de minute. Când amestecul se îngroașă și se reduce la 1 ceașcă de lichid, se ia de pe foc, apoi se răcește.

Între timp, prepară umplutura de gem de zmeură Râureni, chia și sirop de arțar, adăugând toate ingredientele într-un castron mic și amestecându-le cu o furculiță, până se uniformizează.

Folosind un mixer, amestecă restul de cremă de cocos, vanilia și sarea până când se formează vârfuri moi.

Toarnă ușor crema de cocos răcită peste crema de cocos amestecată cu mixerul. Pune jumătate din amestec într-o formă de chec sau o taviță. Toarnă din loc în loc, stropi de umplutură de gem cu semințe de chia. Apoi toarnă deasupra restul de cremă de cocos.

Pune tăvița la congelator. După 1-2 ore scoate tăvița din frigider, pune bețe de acadele din 4 în 4 cm sau la distanțe mai mari, în funcție de containerul pe care l-ai ales (câte un băț pentru fiecare acadea). Pune-l din nou în congelator timp de 2-4 ore.

Pentru glazura de ciocolată amestecă la foc mic, până se topește, untul de cacao, cacao pudră, nectarul și crema de cocos. Ia amestecul de pe foc și amestecă-l cu telul până se uniformizează și se îngroașă. Lasă-l la frigider câteva minute, până se răcește.

Când înghețata s-a întărit și glazura s-a răcit se scot de la frigider.

Înghețata se taie în acadele de formă pătrată, se scufundă în glazura de ciocolată și apoi se trece prin fulgii de nucă de cocos. Apoi se lasă din nou la frigider.

Vei obține un desert 100% natural, care îi va surprinde pe cei dragi.

 

Poftă bună!

Încearcă şi tu reţeta şi împărtăşeşte cu noi impresiile tale. Iar dacă vrei să încerci şi alte rețete cu produse Râureni, abonează-te la blog!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG