Batoane cu ovăz și dulceață de trandafiri și zmeură

Batoane cu ovăz și dulceață de trandafiri și zmeură

Ingrediente:

2 căni fulgi de ovăz

1 1/2 cană făină

1 cană zahăr brun

1 linguriță pudră de copt

220g unt rece, tăiat cuburi

300g zmeură proaspătă

1 borcan (350g) dulceață de trandafiri

* o cană are 250g

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 160C și aranjează o bucată de hârtie de copt pe o tavă de 20x30cm.

Pune fulgii de ovăz, zahărul brun, pudră de copt și untul într-un robot de bucătărie și pulsează până când untul este bine încorporat și compoziția se aseamănă cu o cocă fărămicioasă.

Pune aproximativ jumătate din această cocă în tava de copt și presează ușor pe toată suprafață acesteia pentru a forma baza.

Coace în cuptorul preîncalzit pentru 15 minute, până când aceasta devine ușor aurie.

Scoate din cuptor și las-o 5-10 minute să se răcească. Toarnă dulceața de trandafiri și întinde-o pe toata suprafața bazei. Adaugă zmeura într-un singur strat, iar peste aceasta, presează restul din compoziția de coca.

Pune din nou la cuptor pentru aproximativ 30-35 minute, până când aceasta devine aurie și crocantă.

Lasă să se răcească complet și apoi tai-o în 12 patrate. Se tine la frigider într-un container cu capac pentru 7 zile. Poftă buna!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG