Biscuiți șprițați cu gem de caise Râureni

Biscuiți șprițați cu gem de caise Râureni

INGREDIENTE

150 g unt (sau untură)

150 g zahăr

2 ouă

2 linguri lapte

2 linguri smântână

½ de esență vanilie

600 făină

1 pliculeț praf de copt

gem de caise Râureni

zahăr pudră

 

CUM SE PREPARĂ

Amestecă untul cu zahărul. Adaugă pe rând ouăle, laptele, smântâna și esența de vanilie. Într-un vas separat amestecă făina și praful de copt. Cerne făina treptat peste compoziția cu unt. Amestecă bine până când aluatul devine ca o plastilină.

Montează forma de sprițat la mașina de tocat carne și trece aluatul prin ea. La ieșire ajută biscuiții ușor cu mâna, ca să fie de aceeași grosime și să nu se deformeze. Taie biscuiți de 6-7 cm și rotunjește-i la capăt. Pune o hârtie de copt într-o tavă și așează biscuiții la distanțe unii de alții să nu se lipească. Lasă biscuiții la cuptor timp de 15-20 min.

După ce s-au răcit, unge biscuiții cu gem de caise Râureni și lipește-i 2 câte 2. La sfârșit pudrează biscuiții cu zahăr pudră.

Poftă bună!

Încearcă şi tu reţeta şi împărtăşeşte cu noi impresiile tale. Iar dacă vrei să încerci şi alte rețete cu produse Râureni, urmărește-ne pe blog!

 

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG