Borș acrișor de legume cu zarzavat de ciorbă Râureni

Borș acrișor de legume cu zarzavat de ciorbă Râureni

Hrănitor, aromat și plin de vitamine, acest borș de legume te va umple de energie în zilele mohorâte. Iată cum poți să îl prepari pentru o masă rapidă și delicioasă, de care se va bucura toată familia:

 

Ai nevoie de:

1 morcov

1 o ceapă albă

1 păstârnac

½ țelină

1 cartof

100 g de mazăre Râureni

100 g de fasole verde

1 dovlecel mic

⅓ varză taiată fâșii

Zarzavat de ciorbe de la Râureni

O legătură de mărar

2-3 linguri de ulei

Oțet de mere Râureni

 

Instrucțiuni

Taie mărunt ceapa, morcovul, păstârnacul și țelina. Pune oala pe foc și adaugă 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui. Adaugă toate legumele și călește-le 2-3 minute, până ce legumele devin moi.

Adaugă 3 litri de apă și asezonează cu sare.

După aproximativ 10 minute de fiert, se adaugă restul de legume: cartoful tăiat cubulețe, mazărea, fasolea verde, dovlecelul tăiat cubulețe și varza fâșii.

Apoi, după 20 de minute de fiert, adaugă 4 linguri de zarzavat de ciorbe de la Râureni și asezonează cu sare și piper după gust.

Mai fierbe borșul 5 minute, adaugă 2-3 linguri de oțet de mere pentru acreală, după gust. Apoi, după încă 2 minute se oprește focul și se adaugă verdeața deasupra.

Amestecă bine și lasă borșul să se răcească puțin.

Se servește cu pâine proaspăta și opțional cu smântână și ardei iute.

 

Poftă bună!

Încearcă şi tu reţeta şi împărtăşeşte cu noi impresiile tale. Iar dacă vrei să încerci şi alte retete cu produse Râureni, abonează-te la blog!

 

Postat in Alimentație și sănătate Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG