Brownie cu extra strat de dulceață de zmeură

Brownie cu extra strat de dulceață de zmeură

Ingrediente:

250g unt 80-82% grăsime

250g zahăr

6 gălbenușuri

250ml lapte

1 plic praf de copt

50g cacao

300g făină

 

Mousse de ciocolată:

200g ciocolată cu lapte

120ml frișcă lichidă

250ml frișcă bătută

1/2 pliculeț gelatină

40 ml apă

1 borcan dulceață de zmeură Râureni

 

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Freacă untul cu zahărul pentru  5-10 minute. Adaugă pe rând 6 gălbenușuri și amestecă bine după fiecare. Adaugă alternativ laptele și 300g făină amestecată cu 1 plic praf de copt și 50g cacao. Pune compoziția într-o tavă dreptunghiulară cu pereți detașabili, unsă și tapetată cu făină. Prăjitura cu mousse se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 25 min.

Lasă blatul să se răcească.

Pentru a pregăti mousse-ul de ciocolată, pune gelatina într-un vas și toarnă peste ea 40 de ml de apă. Între timp, pune la încălzit frișca lichidă, apoi ia de pe foc, adaugă ciocolată ruptă bucățele și amestecă până se topește. Ia vasul cu gelatină umflată și ține-l deasupra focului la distanță de 10 cm și amestecă cu o lingură până când gelatina devine lichidă.

Cât încă este calduță compoziția cu ciocolată adaugă gelatină și amestecă. Bate frișca tare și o incorporeaz-o treptat în ciocolată.

Adaugă pe blatul de brownie strat dublu de dulceață de zmeură și apoi mousse de ciocolată. Peste mousse adaugă și un strat de dulceață de zmeură.

Lasă prăjitura la frigider 3 ore și apoi savureaz-o alături de cei dragi.

Încearcă şi tu reţeta şi împărtăşeşte cu noi impresiile tale. Iar dacă vrei să încerci şi alte rețete cu produse Râureni, abonează-te la blog!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG