Buddha Bowl cu humus din piure de castane și quinoa

Buddha Bowl cu humus din piure de castane și quinoa

Ingrediente:
Humus cu piure de castane:
1 conservă (400g) năut, scursă de lichid
1/3 borcan piure de castane
1 linguriță boia de ardei iute
sare și piper, dupa gust
Pentru quinoa:
1/2 cană de quinoa, clătită cu apă rece
1 1/4 cană de apă
1 linguriță de sare de mare, sau dupa gust
Pentru salată:
200g tofu, bine scurs de apă și presat între 2 șervețele
1 lingură ulei de susan
250g roșii cherry de diferite culori, tăiate în jumătăți
1 castrevete englezesc, tăiat
60g măsline negre, feliate
germeni (microgreens), pentru a garnisi
1 lingură semințe de susan

Mod de preparare:
1. Începe prin a pune quinoa la fiert în apa cu sare. Fierbe pentru aproximativ 12-15
minute, apoi pune-o într-o sita de inox pentru a strecura apa rămasă și a se răci.
2. Pune toate ingredientele pentru hummus într-un robot de bucătărie și mixează până
când vei obține o compoziție fină.

3. Mai departe, taie tofu în cubulețe, și asezonează cu sare și piper după gust.
4. Încinge uleiul într-o tigaie neaderentă, și gătiți cubulețele până când acestea devin
crocante și aurii pe toate părtile, aproximativ 6-7 minute.
5. Pentru a ansambla bolurile, pune quinoa, la baza fiecărui bol. Apoi aranjează în bol
restul de ingrediente: tofu crocant, roșii cherry, castraveți, măsline și humusul cu
piure de castane.
6. Presară cu sare, piper, semințe de susan și garnisește cu germeni (micro greens).
Poftă bună!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG