Budincă de chia cu dulceață de căpșuni și fructe proaspete

Budincă de chia cu dulceață de căpșuni și fructe proaspete

Ingrediente pentru chifteaua vegană de burger:

 

1 borcan (330g) de porumb, scurs bine de lichid

1 borcan (380g) năut, scurs bine de lichid

1 linguriță paprika afumată

1/2 linguriță chimion măcinat

1/2 linguriță semințe de coriandru măcinate

1 cățel de usturoi, mărunțit

3 linguri făină de quinoa sau de orez, plus încă o lingură pentru a modela chiftelele

ulei pentru gătit tip spray

 

Pentru burger:

dulceață de ceapă roșie, după gust

castraveți în oțet, după gust

câteva frunze de salată verde

o roșie, feliată

3 chifle de burger

 

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 180°C și puneți hârtie de copt pe o tavă mare pentru cuptor.

Într-un robot de bucătărie, puneți toate ingredientele pentru chiftelele de burger. Pulsati până când obțineți un amestec lipicios.

Împărțiți amestecul în 3 și formați chiftelele pentru burgeri; dați-le apoi prin puțină făină și așezați-le pe tava de copt pregătită. Amestecul va fi moale, însă odată gătit la cuptor, chifteaua va căpăta o consistență perfectă, ușor crocantă la exterior și fragedă in interior.

Sprayați bine cu ulei de gătit peste chiftele și puneți la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, până când acestea devin aurii pe alocuri.

Odată ce chiftele sunt gata, ansamblati burgerii.

Tăiați chiflele pe jumătate și puneți dulceață de ceapă din belșug.

Adăugați felii de roșie, salată, chifteaua vegană și castraveciori murați feliați.

 

Poftă bună!

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG