Budincă de vanilie cu dulceață de caise Râureni

Budincă de vanilie cu dulceață de caise Râureni

 

Ingrediente

 

500 ml lapte

5 gălbenușuri de ou

100 g zahăr

1 pliculeț de zahăr vanilat

75 g făină

2 ml esență de vanilie

100 g dulceață de caise Râureni  pentru ornat 

 

Mod de preparare

Pune la fiert laptele împreună cu esența de vanilie, zahărul și batonul de vanilie. Când s-a încălzit compoziția, ia 3-4 linguri din aceasta și amestecă-le cu făina și gălbenurile de ou, până când se îngroasă compoziția. Apoi adaugă laptele fierbinte și amestecă continuu, până când amestecul devine cremos. Pune budinca în forma dorită și apoi las-o la frigider 2 ore.

După ce s-a răcit, pune dulceață de caise Râureni pe o farfurie, apoi budinca și ornează cu zahăr vanilat și frunze de mentă.

Poftă bună îți dorim!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG