Căciula lui Guguță cu vișine din compot Râureni

Căciula lui Guguță cu vișine din compot Râureni

Astăzi v-am pregătit un desert moldovenesc, delicios și foarte ușor de preparat: Căciula lui Guguță. Numele prăjiturii este inspirat din poveștile scriitorului Spiridon Vangheli iar amestecul jucăuș de clătite pufoase cu vișine și frișcă va pune zâmbetul pe buze întregii familii.

 

Ingrediente:

Clătite:

150g făină

50g zahăr

Esență de vanilie

2 ouă

250ml lapte (sau apă minerală)

Ulei pentru prăjit


 

Cremă:

200ml frișcă lichidă

1 cutie de mascarpone (250g)

100g zahăr pudră

O linguriță de esență de vanilie

 

Umplutură:

1 borcan de compot de vișine fără sâmburi Râureni

Decor:

50g de ciocolată neagră

 

Cum se prepară clătitele:

Ouăle se mixează cu zahărul și o lingurița de esență de vanilie. Se adaugă treptat laptele, amestecând continuu. Apoi, adaugă făina, praful de copt și un praf de sare. Amestecă bine, să nu rămână cocoloașe.

Clătitele se prăjesc pe rând într-un strop de ulei și se lasă la răcit, acoperite cu un capac.

 

Cum se prepară crema:

Frișca lichidă (ținută în prealabil la frigider) se bate tare cu mixerul. Apoi se adaugă amestecând ușor: mascarpone, zahărul pudră și esența de vanilie, până se încorporează bine toate ingredientele.

Vișinele din compot se scurg de suc și se tapotează cu un prosop de hârtie pentru a absorbi zeama. Vișinele se pun la mijlocul clătitelor și se rulează strâns.

Apoi, pe un platou mare se toarnă un strat de cremă de frișcă și mascarpone. Se așează 3 clătite, se acoperă cu încă un strat de cremă, apoi 2 clătite și apoi una, până obții o piramidă.

Prăjitura se acoperă complet cu restul de cremă. Pentru decor, rade pe deasupra puțină ciocolată neagră. Pentru a obține consistența potrivită, prăjitura se ține la frigider 2-3 ore.

Aceasta este Căciula lui Guguță! O prăjitură simplu de preparat, cu un gust minunat.

Poftă bună!

 

Încearcă şi tu reţeta şi împărtăşeşte cu noi impresiile tale. Iar dacă vrei să încerci şi alte rețete cu produse Râureni, abonează-te la blog!

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG