Chec cu dulceață

Chec cu dulceață

Ingrediente: 
• 325g faina 
• 250g zahar brun 
• 1 1/2 lingurite pudra de copt 
• 150g unt, de la frigider - taiat in bucati 
• 180g lapte 
• 2 oua 
• 1 lingurita extract de vanilie 
• 100g afine proaspete 
• 1/3 borcan dulceata de afine 
Instructiuni: 
1. Incingeti cuptorul la 180°C si puneti hartie de copt pe baza si lateralele unei tavi 
pentru chec de 12x25cm. 
2. Intr-un bol mare, amestecati faina, zaharul, pudra de copt si untul. Framantati cu 
degetele pana cand amestecul devine faramicios. 
3. Puneti deoparte intr-un bol mai mic 125g din acest amestec, adaugati-i afinele 
proaspete si amestecati usor pentru a le pastra intregi. 
4. Intr-un alt bol, bateti bine ouale impreuna cu laptele si vanilia. Adaugati aceasta 
compozitie peste amestecul de faina din bolul mare, si amestecati pentru a fi bine 
incorporat. Adaugati dulceata de afine si invartiti spatula de doua ori in compozitie. 
Nu trebuie incorporata prea mult dulceata, pentru ca vrem sa ne iasa checul cu un 
aspect marmorat in interior. 
5. Turnati aceeasta compozitie in tava de chec, nivelati putin, apoi presarati afinele 
proaspete deasupra amestecului. 
6. Coaceti in cuptorul incins pentru aproximativ 50-60 minute si nu uitati sa faceti testul 
cu scobitoarea pentru a verifica cand este gata. 
7. Lasati sa se raceasca inainte de a-l felia. 
Pofta buna!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG