Chec cu dulceață de afine Râureni

Chec cu dulceață de afine Râureni

Astăzi te poți răsfăța cu un chec cu dulceață de afine Râureni.

 

Ingrediente

8 ouă

8 linguri ulei

8 linguri apă

2 căni zahăr

2 căni făină

un praf de sare

1 lămâie

10 g afine pentru ornat

glazură

100 g ciocolată amăruie

dulceață de afine Râureni

 

Pentru glazură

1 cană zahăr pudră

2 linguri suc proaspăt de lămâie

coaja de la 1 lămâie

 

Mod de preparare:

Mixează albușurile cu un praf de sare, adaugă zahărul și mixează până vei obține o bezea tare, apoi adaugă zeama de lămâie. Amestecă gălbenușurile cu uleiul și apa și apoi încorporează-le în albușuri. La final adăugă făina cernută până se omogenizează bine. Amestecă întreaga compoziție cu mișcări lente de jos în sus.

Pregătește două tăvi de chec și pune hârtie de copt în ele, apoi împarte compoziția în două părți egale și pune dulceață de afine. Pune formele la cuptorul preîncălzit și lasă-le jumătate de oră. Verifică folosind o scobitoare dacă checurile sunt gata. Scoate-le din forme, lasă-le la răcit și ornează-le cu glazură.

Pentru glazură, pune într-o crăticioară o cană de zahăr pudră, sucul și coaja de la o lămâie și amestecă continuu, până se topește zahărul. Apoi întinde glazura pe chec, cât este caldă.

 

Poftă bună și te așteptăm în continuare pentru noi rețete delicioase.

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG