Chec cu pară întreagă și gem de caise Râureni

Chec cu pară întreagă și gem de caise Râureni

Ingrediente:

4-5 pere

150 g ciocolată amăruie

1 lingură de cacao

200 g făină

140 g unt moale

150 g zahăr pudră

2 albușuri

5 gălbenușuri de ou

Gem de caise Râureni

Sare

Rom

Esență

Topește ciocolata și lasă să se răcească puțin. Curăță perele și tăvălește-le prin făină. Bate albușurile spumă cu un pic de sare. Freacă untul bine cu zahărul pudră, după care adaugă pe rând câte un gălbenuș, continuand să amesteci, apoi să înglobezi ciocolata topită, faina, romul, cacao , iar la sfârșit albușurile bătute spumă. Adaugă și gemul de caise și amestecă până când se omogenizează. Unge cu unt tava de chec și tapetează cu făină. Pe fundul tăvii așază o hârtie de copt pentru a facilita scoaterea checului. Toarnă în tavă un strat din compoziție, peste care se așază perele întregi, una lângă alta. Toarnă și restul compoziției, nivelează și introdu-o în cuptor la 180°, circa 50 de minute. Dupa ce s-a copt checul, lasă-l la racit în tavă, după care scoate-l și pudrează-l cu zahăr praf.

Îți dorim o zi minunată și spor la prăjituri!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG