Cheesecake cu iaurt, dulceață de caise și piersici din compot

Cheesecake cu iaurt, dulceață de caise și piersici din compot

Ingrediente pentru 8-10 porții:

 

  • 1 borcan gem de piersici

  • 1 borcan compot de piersici întregi nedepelate

  • 600g brânză de vaci

  • 300g iaurt

  • 3 ouă, la temperatura camerei

  • 2 linguri amidon de porumb

  • 1 linguriță extract de vanilie

  • 125g zahăr pudră

  • 1 linguriță coajă de lămâie, răzuită

 

Pentru bază:

 

  • 50g biscuiți cu ovăz, mărunțiți

  • 50g nuci pecan, tocate mărunt

  • 1/2 linguriță pudră de scorțișoară

  • 60g unt, topit


 

Instrucțiuni:

 

  1. Preîncălziți cuptorul la 160°C.

 

  1. Scoateți piersicile din compot și lăsăți-le să se scurgă de sirop. Odată scurse, tocați-le în bucățele mărunte. Păstrați câteva întregi pentru a decora cheesecake-ul.

 

  1. Pentru a face umplutură, puneți brânză de vaci, iaurtul, ouăle, amidonul, vanilia, zahărul și coajă de lămâie într-un bol pentru mixer. Mixați până când obțineți un amestec omogen.

 

  1. Adăugați bucățile de piersică și amestecați pentru a le încorpora în umplutură.

 

  1. Pentru a face baza, puneți ingredientele pentru baza într-un bol și amestecați bine până când obțineți un amestec asemănător unui nisip umed.

  2. Puneți acest amestec într-o tavă pentru cheesecake rotundă cu fund detașabil (22cm). Presați cu grijă amestecul de biscuiți în formă, creând un strat uniform pe fund și de jur împrejur, la o înălțime de aproximativ 2-3 cm. 

  3. Turnați apoi jumătate din compoziția pentru umplutură. Puneți câteva linguri de gem de caise și amestecați ușor de 2-3 ori. Nu amestecați dulceața în totalitate. Repetați cu restul de umplutură.

  4. Puneți tavă în cuptorul încins pentru aproximativ 45 de minute, până când devine ușor auriu pe margini. Apoi lăsăți-l să se răcească complet în cuptor cu ușa între-deschisă.

  5. Centrul cheesecake-ului poate fi ușor moale, însă se va întări în totalitate odată ce va stă la frigider.

  6. Puneți-l apoi în frigider pentru minimum 3 ore pentru a se răci complet înainte de a-l scoate din tavă.

  7. Înainte de a-l servi, scoate-l cu grijă din tavă. Decorați cu piersicile din compot rămase și cu extra gem de caise, apoi feliați și serviți.

Poftă bună!

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG