Cheesecake cu lămâie și dulceață de zmeură

Cheesecake cu lămâie și dulceață de zmeură

 

 

Ingrediente:

 

Pentru baza:

8 biscuiti digestivi

3 linguri ulei de cocos, topit

1 lingura zahar

 

Pentru umplutura:

400g branza Philadelphia, la temperatura camerei

125g zahar

coaja de la o lamaie, rasa prin microplane

140g smantana

2 oua

1 lingurita extract de vanilie

40g faina

1 borcan dulceata de zmeura


 

Instructiuni:

Preincalziti cuptorul la 160°C si tapetati o tava de 18 x 24cm cu hartie de copt.

 

Puneti biscuitii intr-un robot de bucatarie si pulsati pana se faramiteaza.

 

Turnati uleiul de cocos topit si continuati sa mixati pentru 20-25 de secunde, pana ce amestecul arata ca un nisip umed.

 

Puneti acest amestec in tava pregatita si presati intr-un strat uniform. 

Dati la cuptor pentru 10 minute.

 

Intr-un bol, mixati toate ingredientele pentru umplutura.

 

Turnati umplutura peste baza de cheesecake. 

 

Puneti cate o lingurita de dulceata de zmeura peste umplutura, din loc in loc. Cu capatul celalalt al linguritei, amestecati usor pentru a-i da un aspect marmorat.

 

Dati la cuptor pentru aproximativ 40-45 de minute.

Lasati sa se raceasca complet, apoi dati la frigider pentru cel putin 2 ore inainte de a-l taia.

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG