Cheesecake de ciocolată cu dulceață de cireșe

Cheesecake de ciocolată cu dulceață de cireșe

Ingrediente:

 

Pentru bază:

1 pachet biscuiți Oreo Brownie

 

Pentru umplutură:

115 g ciocolată neagră

200 ml smântână pentru frișcă

2 linguri cu vârf zahăr vanilat

o cutie (225g) brânză Philadelphia 

 

Pentru topping:

cireșe confiate

dulceață de cireșe

 

Mod de preparare:

 

Pentru bază:

Măcinați biscuiții fin cu ajutorul unui robot de bucătărie sau a unui blender.

Împărțiți firmiturile la 4 pahare sau borcane micuțe și adăugați câte o lingură de dulceață de cireșe în fiecare.

 

Pentru umplutură:

 

Într-un bol pentru microunde, amestecați ciocolată cu 3 linguri de smântână.

Topiți la microunde la putere 50% în tranșe de câte 30 de secunde, amestecând după fiecare tranșă, până când ciocolata se topește în totalitate.

Preparați frișcă; turnați smântână rămasă într-un bol curat și folosind mixerul electric, bateți frișcă pe viteză medie spre înaltă până când se întărește.

Într-un alt bol, bateți crema de brânză până devine foarte cremoasă și moale. 

Adăugați zahărul și extractul de vanilie și continuați să amestecați până se omogenizează.

Adăugați apoi ciocolata topită și bateți până ce amestecul este complet omogenizat.

Cu ajutorul unei spatule, încorporați frișca.

Împărțiți umplutură de cheesecake de ciocolată în cele 4 pahare/borcane.

Adăugați încă o lingură de dulceață de cireșe, apoi decorați cu o cireașa confiată. 

Puneți la frigider pentru cel puțin o oră pentru a se întări. 

Poftă bună!

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG