Chiftele în sos de roșii

Chiftele în sos de roșii

Ingrediente pentru patru porții

• 500g carne tocată de porc

• 1 ceapă, tocată mărunt

• 2 căței de usturoi, mărunțiți

• 1 ou

• 100g pâine albă fără coajă

• 2 lingurițe de mirodenii italieneșți

• sare și piper după gust

• 2 linguri ulei pentru prăjit

Pentru sosul de roșii:

• 2 căței de usturoi, tocați mărunt

• 100ml de vin

• 1 borcan roșii nedepelate în suc

• 2 linguri pastă de tomate

• 1 linguriță oregano

• 1 frunză de dafin

• sare și piper, după gust

• 50g parmezan răzuit

 

Instrucțiuni:

1. Înmuiați pâinea în apă rece pentru câteva secunde, apoi stoarceți-o bine și puneți-o într-un bol împreună cu restul ingredientelor pentru chiftele. Frământați bine pentru a obține un amestec cât mai omogen.

2. Cu mâinile umede, luați aproximativ o lingură din acest amestec și formați o chiftea. Repetați acest proces pentru tot amestecul de carne.

3. Încingeți uleiul într-o tigaie mare de fontă (pentru cuptor) și prăjiți chiftelele pe toate părțile, pentru aproximativ 4-5 minute. Puneți chiftelele deoparte pe o farfurie și nu vă faceți griji dacă nu s-au gătit complet deoarece vom continua să le gătim în sos.

4. În aceeași tigaie, sotați usturoiul pentru 1 minut, apoi adăugați vinul și gățiți la foc

mediu spre mare până când acesta se reduce, aproximativ 2-3 minute.

5. Mărunțiți roșiile nedepelate și adăugați-le împreună cu sucul în tigaie.

6. Adăugați pasta de tomate, oregano, frunza de dafin, sare și piper, și reduceți focul la mediu. Lăsăți până când începe să fiarbă, amestecând sosul bine. 

7. Puneți chiftelele înapoi în sosul de roșii și băgați tigaia în cuptorul încins pentru 15-20 minute, sau până când sosul s-a îngroșat și chifetele sunt gătite complet.

8. Garnisiți cu parmesan și serviți.

Poftă bună!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG