Chili con carne, roșii nedepelate și pastă de tomate

Chili con carne, roșii nedepelate și pastă de tomate

Ingrediente pentru 5-6 porții:

  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ceapă mare, tocată mărunt
  • 4-6 căței de usturoi, mărunțiți
  • 600g carne de vită, tocată
  • 1 linguriță paprika afumată
  • 1 linguriță chimion pudră
  • 2 lingurițe boia iute
  • sare și piper, după gust
  • 1 lingură oțet de vin roșu
  • 2 linguri sos Worcestershire
  • 1 lingură miere
  • 2-3 linguri bulion
  • 1 borcan roșii tocate țărănești
  • 250 ml supă concentrată de vită
  • 2 ardei grași, tăiați în bucăți de aproximativ 1 cm
  • 2 conserve de fasole roșie, scurse
  • o legătură mică de coriandru și pătrunjel, tocat mărunt



 

Instrucțiuni:


1. Încingeți uleiul într-o cratiță, apoi adăugați ceapa și usturoiul. Căliți până când ceapa se înmoaie, apoi adăugați carnea tocată.

2. Gătiți carnea pentru apoximativ 10 minute, amestecând cu o lingură de lemn pentru a o mărunți. Presărați cu condimente și adăugați oțetul, sosul Worcestershire, mierea și bulionul. Amestecați bine și continuați să gătiți pentru încă 2-3 minute.

3. Adăugați roșiile tocate împreună cu supa concentrată și ardeii.

4. Lăsăți să fiarbă la foc mic pentru 25-30 minute,amestecând din când în când.

5. Adăugați fasolea și mai gătiți pentru încă 5 minute.

6. Serviți chili-ul fierbite cu coriandru sau pătrunjel proaspăt.

Poftă bună!

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG