Clătite de post cu dulceață de vișine

Clătite de post cu dulceață de vișine

Ingrediente:

2 litri de apă minerală

1 cană de zahăr

800 g făină

o ceaşcă de ulei

coajă de lămâie rasă

zahăr vanilat

dulceață de vișine Râureni

 

Cum se prepară:

Pune într‑un castron făină, zahăr, coajă de lămâie și zahăr vanilat. Adăugă apoi apa şi uleiul și amestecă uşor cu telul, având grijă să nu se formeze cocoloaşe.

Dacă compoziţia este prea groasă, mai adaugă puţină apă, dacă e prea subţire, puţină făină. Trebuie să rezulte un aluat de consistența smântânii. Coace clătitele pe ambele părţi, în tigaia unsă cu puţin ulei. Adaugă dulceață de vișine și împăturește-le în triunghiuri sau rulează-le după bunul plac şi se servește-le pe un platou.

Zi minunată să ai și spor la prăjiturit!

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG