Clătite olandeze cu dulceață de căpșuni Râureni

Clătite olandeze cu dulceață de căpșuni Râureni

Clătite olandeze cu dulceață de căpșuni Râureni

 

Ingrediente:

 

250 g făină
350 ml lapte călduț
4 linguri ulei
1 ou
7 grame drojdie uscată
1 lingură zahăr
1 vârf cuțit sare
1 esență vanilie

100 g dulceață de căpșuni Râureni

100 g căpșuni și afine

Mai ai nevoie de bețe de frigărui

 

Pentru început, amestecă făina cu zahărul și sarea. Fă în mijloc o gaură unde vei turna drojdia dizolvată în puțin lapte călduț. Amestecă încet cu telul și adaugă și restul de lapte. Dacă amesteci cu telul nu se vor face cocoloașe.

Bate oul puțin și adaugă-l împreună cu uleiul. Obține un aluat puțin mai gros decât la clătite. Acoperă cu o folie sau cu un prosop curat și lasă la dospit aluatul într-un loc călduros timp de o oră.

Topește untul într-o tigaie și adaugă compoziția pentru a forma mini clătite. Întoarce-le atunci cand sunt gata.

După ce clătitele s-au făcut, ia un băț de frigăruie și  pune o clătită, o căpșună, o clătită, o căpșună și ornează desertul cu dulceață de căpșuni Râureni. Decorează cu afine și frunze de mentă și bucură-te de un desert pufos, dulce și gustos.

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG