Cobbler cu dulceață de afine Râureni

Cobbler cu dulceață de afine Râureni

Ingrediente:

Pentru umplutură:

2 căni de afine proaspete

200 g dulceață de afine Râureni

sucul de la 1 lămâie

125 g zahăr

2 linguri de făină

un strop de sare

 

Pentru aluat:

130 g făină

30 g zahăr

1 plic praf de copt

130 g smântână de gătit

1 praf de sare

40 g unt foarte rece și tăiat în bucăți

 

Cum se prepară:

Pentru început, preîncălzește cuptorul la 180 grade C.

Într-un bol încăpător amestecă făina, zahărul și sarea. Adaugă fructele și sucul de lămâie și amestecă ușor. Într-un vas termorezistent adaugă compoziția și dulceața de afine Râureni. Lasă deoparte compoziția.

În alt vas, pregătește aluatul. Amestecă făina, zahărul, praful de copt și sarea. Cu ajutorul degetelor, amestecă untul în amestecul de făină, până vei obține niște firimituri mai mari.

Adaugă smântâna și amestecă dar nu cât să omogenizezi, lasă aluatul cu puține cocoloașe. Cu ajutorul unei linguri adaugă aluatul peste compoziția din vasul termorezistent.

Pune în cuptor timp de 25-30 de minute până fructele încep să se rumenească și aluatul prinde o culoare aurie. Scoate tava din cuptor și lasă la răcit prăjitura. Servește cobblerul cald, la temperatura camerei, cu înghețată. O combinație de gusturi de care nu te mai saturi!

Poftă bună și te așteptăm în continuare pentru noi rețete delicioase.

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG