Colţunaşi de post cu dulceaţă de vişine Râureni

Colţunaşi de post cu dulceaţă de vişine Râureni

Începe perioada postului Crăciunului, aşa că am pregătit pentru tine un desert care trezeşte amintirea copilăriei: colţunaşi cu dulceaţă de vişine. Un desert simplu şi rapid de preparat, gustos şi plin de emoţia momentelor dragi.

Iată ingredientele şi modul de preparare:

Ai nevoie de:

Cum prepari:

Într-un castron amestecă făina, cu apă caldă şi sarea, până se formează un aluat care se poate modela. Bate aluatul pe suprafaţa pe care l-ai frământat, până devine elastic.

Întinde aluatul într-o foaie subţire, de 4-5 mm grosime. Taie foaia în pătrate sau cercuri (cu ajutorul unui pahar). Pune pe fiecare pătrat sau cerc câte o linguriţă de dulceaţă de vişine Râureni. 

Împătureşte colţunaşii şi presează marginile cu ajutorul unei furculiţe.

Pune apă la fiert şi când clocoteşte, adaugă uşor colţunaşii şi fierbe-i treptat, timp de 5 minute pentru fiecare serie.

După ce s-au fiert, scoate-i din apă, pune-i  într-un alt vas, presară puţin zahăr pudră şi unt vegetal topit şi pune-i la cuptor pentru încă 10 – 12 minute, încălzit în prelabil la 160oC.

Serveşte cu drag!

Încearcă şi tu reţeta şi împărtăşeşte cu noi impresiile tale. Iar dacă vrei să încerci şi alte retete cu produse Râureni, abonează-te la blog!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG