Costite cu dulceață de ardei iute

Costite cu dulceață de ardei iute

Ingrediente:

 

COSTIȚE:

2 kg costițe de porc

2 lingurite pudra de usturoi

1 linguriță pudră de ceapă

2 lingurițe paprika afumată

1 1/2 linguriță sare, sau după gust

1 linguriță pudră ardei cayenne

2 linguri ulei de măsline

 

GLAZURĂ:

1/2 borcan dulceață de ardei iute

1 lingură ulei de măsline

1 lingură sos Worcestershire

1/2 linguriță sare

 

OPȚIONAL:

Porumb fiert, presarat cu verdețuri și parmesan

 

Instrucțiuni:

 

Preîncălziți cuptorul la 170°C.

Îndepărtați membranele albe de deasupra costițelor, apoi puneți-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

 

Într-un bol mic amestecați toate mirodeniile, apoi presărați-le peste costițe.

Turnați uleiul peste ele și masați bine pentru a le acoperi toate părțile.

Acoperiți tava cu folie de aluminiu și dați la cuptor pentru aproximativ 2 ore.

 

Într-un bol, turnați jumătate din borcanul cu dulceață de ardei. Amestecați cu restul de ingrediente pentru glazura.

 

De îndată ce costițele sunt gata, turnați glazura și întindeți-o pe ele.

 

Dați la cuptor pentru încă 10 minute pentru a se carameliza ușor.

 

Serviți cu extra dulceață de ardei iute și porumb fiert presarat cu verdeturi și parmezan.

Poftă bună!

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG