Cozonac cu magiun de prune și nucă

Cozonac cu magiun de prune și nucă

Cozonac cu magiun de prune și nucă

De ce ai nevoie pentru a pregăti cozonac cu magiun de prune și nucă

Pentru aluat

1 kg făină

150 g unt

150 g zahăr

5 ouă

500 ml lapte

2 cuburi drojdie proaspătă

coaja rasă de la 1 lămâie

1 praf de sare

esenţă de vanilie, după gust

Pentru umplutură:

400g magiun de prune cu nucă

200g nucă măcinată

50 ml esenţă rom

Pentru uns

2 ouă

ulei

Cum pregăteşti cozonacul cu magiun de prune și nucă

 

Într-un bol, amestecă făina şi sarea. Topeşte drojdia în puţin lapte călduţ şi bate ouăle separat cu zahărul. Amestecă toate ingredientele împreună cu restul de lapte şi untul topit, apoi răcit. Frământă până obţii un aluat nelipicios. Lasă la dospit, aproximativ 20 de minute.

 

Împarte aluatul în 4-5 bucăţi potrivite, pe care le modelezi cu puţin ulei. Pregăteşte umplutura combinând toate ingredientele necesare. Pune compoziţia de magiun în aluat, rulează, apoi aşază cozonacii în tăvi speciale. Unge-i cu ouăle bătute şi puţin ulei. Lasă la copt, la foc mediu, aproximativ 30-35 de minute. Serveşte după ce s-au răcit puţin.

Poftă bună!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG