Croissant french toast cu dulceață de zmeură/ Brunch cu Croissante la cuptor

Croissant french toast cu dulceață de zmeură/ Brunch cu Croissante la cuptor

Ingrediente:

30g unt, taiat cubulețe

5 ouă

250ml lapte

2 linguri zahăr

1 linguriță extract de vanilie

un varf de cuțit de sare

1/2 linguriță scorțișoară măcinată

6 croissante

1 borcan dulceață de zmeură

zmeură și mentă proaspătă (optional)


 

Instrucțiuni:

 

Preîncălziți cuptorul la 180°C.

 

Puneți bucățile de unt într-un vas pentru cuptor și așezați peste ele croisantele rupte (tăiate in jumatati).

 

Într-un bol, bateți ouăle împreună cu laptele, zahărul, vanilia, sarea și scorțișoara.

 

Turnați această compoziție peste croissante și înmuiați-le bine în ea. Puneți câte o lingură de dulceață din loc în loc.

 

Dați la cuptor pentru 25-30 de minute. Puteți acoperi vasul cu o folie de aluminiu dacă observați croissantele că încep să se ardă pe deasupra.

 

Serviti cald, împreună cu fructe proaspete și menta.

Poftă bună!

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG