Crumble cu dulceață de cireșe Râureni

Crumble cu dulceață de cireșe Râureni

Ingrediente:

Pentru blat:

100 g fulgi de ovăz

60 g făină

70 g zahăr brun

160 g unt

zahăr vanilat

20 g fulgi de migdale

 

Pentru umplutură:

4 linguri de zahăr

1 linguriță scorțișoară

20 g zahăr vanilat

500 g cireșe

50 ml lichior de migdale

2 linguri amidon alimentar

coajă de lămâie

350 g dulceață de cireșe

 

Amestecă fulgii de ovăz cu făina, cu zahărul și cu untul la temperatura camerei și adaugă și zahărul vanilat.

Pentru umplutură trebuie să faci un sirop din 50 ml apă cu zahăr, scorțișoară, zahăr vanilat și coajă de lămâie. Adaugă apoi cireșele și lasă la foc mediu și amestecă în continuu.

Amestecă amidonul cu 30 ml apă rece până dispar cocoloașele. Apoi adaugă amidonul peste compoziția de cireșe și amestecă în continuu până dă prima dată în clocot. Ia compoziția de pe foc și lasă 2-3 minute la răcit după care adaugă lichiorul.

Pune în tavă 2/3 din compoziție și adaugă peste compoziția de cireșe.

Amestecă restul compoziției de fulgi de migdale și pune amestecul peste prăjitură. Decoreaz-o cu cireșe.

Lasă la copt 170°C timp de 20 de minute până când fulgii de deasupra se rumenesc. Las-o la răcit pentru a putea fi tăiată.

Poftă bună! Dacă ai alte idei de rețete cu dulceață de cireșe Râureni scrie-ne!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG