Crumble cu piersici din compot și musli

Crumble cu piersici din compot și musli

Ingrediente pentru 4 porții:

 

• 2 borcane compot de piersici întregi nedepelate

• 2 căni musli cu cereale și fructe uscate

• 1⁄4 cană sirop de arțar

1⁄4 cană ulei de cocoș, topit

1 linguriță extract de vanilie

• 1/4 linguriță de scorțișoară măcinată

• 1/8 linguriță nucșoară măcinata

• Opțional: iaurt grecesc

 

 

Mod de preparare:

1. Prenîcălzește cuptorul la 180°C.

2. Între timp, pregătește piersicile din compot. Tăie-le în bucăți măricele și scoate toți sâmburii. Păstrează zeama de la compot pentru a o servi împreună cu crumble-ul.

3. Într-un bol, amestecă bine musli-ul cu siropul de arțar, uleiul de cocoș, vanilia și mirodeniile.

4. Pune piersicile în 4 vase ramekin pentru cuptor, apoi pune deasupra lor amestecul de musli.

5. Coace în cuptorul încins pentru aproximativ 15 minute, verificânddincând în când.

Musli-ul va deveni auriu și crocant când este gata.

6. Adăugă iaurt proaspăt ca topping și servește împreună cu sucul din compot.

Poftă bună!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG