Desert cu bezea și dulceață de fructe de pădure

Desert cu bezea și dulceață de fructe de pădure

 

 

INGREDIENTE

3 gălbenușuri

180g zahăr

2 linguri ulei

2 plicuri zahăr vanilat

coajă rasă de la o lămâie

200ml lapte

200g făină

1 plic praf de copt

Bezea:

3 albușuri

100g zahăr

1 lingură zeamă de lămâie

Umplutură:

Dulceață de fructe de pădure Râureni

 

Mod de preparare:

Mixează gălbenușurile cu zahărul cu uleiul și cu zahărul vanilat  până când își dublează volumul și se albesc. Adaugă apoi alternativ făina amestecată cu praful de copt și laptele. Mixează până când devine o compoziție omogenă de consistența unei smântâni groase.

Toarnă amestecul într-o tavă (20/30) tapetată cu hârtie de copt și lasă prăjitura la cop aproximativ 20 minute. În timp ce prăjitura se coace, pregătește bezeaua. Bate albușurile spumă, apoi adaugă zahărul și bate în continuare până se topește zahărul. La final, adaugă zeama de lămâie, care are rolul de a face bezeaua crocantă la exterior si moale și pufoasă în interior.

După cele 20 minute, scoate prăjitura din cuptor, adaugă dulceața de fructe de pădure și acoperă cu bezea, apoi introdu prăjitura în cuptor pentru încă 10 minute. După aceea, întredeschide ușa cuptorului și mai lasă prăjitura 10 minute să se usuce bezeaua și să nu se închidă prea tare la culoare.

Lasă prăjitura să se răceasca, apoi taie cu un cuțit bine ascuțit.

Poftă bună îți dorim!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG