Desert delicios cu dulceață de zmeură

Desert delicios cu dulceață de zmeură

Ingrediente:

Pentru blat:

160g unt

110g zahăr tos

1 praf sare

300g făină

2 ouă

30g cacao

coajă rasă de la o portocală

 

Pentru cremă:

100ml lapte

300ml frișcă nebătută

50g zahăr tos

1 plic zahăr vanilat

175g ciocolată neagră

2 gălbenușuri

1 borcan dulceață de zmeură

Cum se prepară:

Pentru a prepara blatul, amestecă bine untul moale cu zahărul și sarea, încorporează făina cernută în prealabil cu cacao, apoi coaja de portocală și ouăle. Amestecă ușor doar atât cât aluatul să se lege și poți forma o bilă. Învelește aluatul în folie de plastic și lasă-l la frigider 1 oră. Apoi scoate-l, întinde-l și pune-l într-o formă de tartă pe care ai uns-o în prealabil cu unt. Înțeapă fundul tartei pe alocuri cu furculița și lasă forma la frigider încă 1/2 oră.

Între timp, prepară crema. Pune laptele, frișca și zahărul într-o cratiță și las-o la fiert. Apoi stinge focul și adăugă ciocolata tăiată bucăți. Folosește ciocolată de foarte bună calitate (eu am avut cu 72% cacao).

Acoperă cratița cu un capac și lăsă deoparte 5 minute, apoi amestecă bine până ce ciocolata s-a dizolvat complet. Într-un vas bate gălbenușurile și încorporează crema de ciocolată când s-a mai răcit.

Încinge cuptorul la 180 grade C și coace aluatul 15 minute până are aspect de biscuite. Scoate-l din cuptor și micșorează temperatura la 170 grade C. Toarnă un strat de dulceață de zmeură și peste blat  și apoi un strat de cremă și mai lasă la cuptor încă 15-17 minute.

Tarta e gata atunci când umplutura de ciocolată e fermă la suprafață, dar dacă miști tava tremură ușor (ca gelatina). Scoate tarta și lăs-o să se răcească. Umplutura se va mai întări, astfel, când o vei tăia își va păstra forma, nu va curge, dar va fi foarte moale și cremoasă.

Spor la prăjiturit și poftă bună îți dorim!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG