Desert dulce-acrișor cu vișine din compot

Desert dulce-acrișor cu vișine din compot

4 ouă

150g zahăr

125g unt topit

115g făină albă

40g cacao

500ml lapte

1 linguriță vanilie

Vișine din compot Râureni

 

Cum se prepară:

Separă albușurile de gălbenușuri și pune-le în 2 boluri diferite. Bate albușurile cu un mixer, să fie spuma alba si densă.

Peste gălbenușuri adaugă zaharul, vanilia si amestecă bine cu un tel. Adaugă puțin câte puțin unt topit și amestecă bine de fiecare dată.

Pune făina și pudra de cacao și amestecă până când aluatul devine mai dens. Adaugă laptele în 3-4 reprize și de fiecare dată amestecă cu telul ca să nu ai cocoloașe.

Pune în aluat albușurile spumă și amestecă-le bine cu telul.

Pune întreaga compoziție într-o tava de 25x25cm în care ai pus hârtie de copt. Distribuie uniform aluatul în tavă și nivelează. 

Lasă aluatul la copt timp de 45 de minute în cuptorul preîncălzit la 160 de grade.

După ce a trecut timpul, scoate-o din cuptor, așaz-o pe altă farfurie și apoi răstoarn-o în aceeași tavă. Pune peste prăjitură vișine din compot. Mai las-o la cuptor maxim 10 minute.

Pentru a decora prăjitura poți folosi tot vișine din compot sau vișine proaspete.

Poftă bună îți dorim!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG