Foietaj cu creveți si dulceață de ardei

Foietaj cu creveți si dulceață de ardei

Ingrediente:

400g aluat de foietaj pufos

1 ou, bătut

1 lingură ulei

450g creveți cruzi, decorticați

1/2 linguriță paprika afumată

1/2 linguriță pudră de chili

1/2 linguriță coriandru măcinat

1/4 linguriță sare

1 linguriță zeamă de lămâie

1 borcan dulceață de ardei iute

1 ceapă verde, feliată pe diagonală


 

Instrucțiuni:

Preîncălziți cuptorul la 180°C și tapetați o tavă mare cu hârtie de copt. 

 

Întindeți aluatul de foietaj șifolosind o formă rotundă pentru fursecuri, tăiați cercuri de aproximativ 6 cm.

Așezați-le în tavă pregătită. Decupați jumătate din discurile din tavă cu o altă formă rotundă mai mică, de 3 cm. Așezați inelele formate peste discuri, și ungeti cu oul bătut.

 

Dați la cuptor pentru 15-18 minute, sau până ce acestea au crescut și sunt aurii. Odată ce coșulețete de foietaj sunt gata, lăsăți sa se răcească complet.

 

Între timp, încingeți uleiul într-o tigaie mare neaderență.

 

Presărați creveții cu condimentele și amestecați bine. Puneți-i cu grijă în tigaia încinsă, într-un singur strat, și prăjiți pentru aproximativ 2 minute pe fiecare parte.

 

Pentru a ansambla coșulețele de foietaj, puneți aproximativ o linguriță de ardei iute în fiecare, apoi adăugați câte un crevete și garnisiți cu ceapă verde.

 
Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG